Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 31 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465
Photoshop CS5 – är det värt att uppgradera? | Joakim Abrahamsson

Photoshop CS5 – är det värt att uppgradera?

Jag har nu testat Photoshop CS5 i ett par dagar, och ställer mig frågan: – Är det värt att uppgradera? Innan jag svarar, vill jag dela med mig mina synpunkter på några av de nya funktionerna.

Content aware fill


Den nya funktionen som har väckt mest uppmärksamhet innan lanseringen. Den fungerar bra ibland, men ofta lämnar den kvar fula skarvar och övergångar, så man måste ägna tid åt att snygga till övergångarna. Den som är duktig i sitt Photoshoppande klarar sig utmärkt utan denna funktion, men de användarna med mindre vana kommer garanterat älska denna funktion.

Spot healing brush tool


Spot healing brush tool, Healing brush och Patch tool verkar ha fått sig en dos förbättring. Jag jobbar som produktfotograf och ägnar mycket tid till att ta bort smuts, repor och damm. När du vill städa bort något som ligger i ett mönster fungerar dessa verktyg mycket bättre än tidigare. Tack för det Adobe, det kommer att korta min ”städtid” avsevärt.

Refine edge


Denna funktion har blivit mycket bättre, det går att få en mycket användbar mask vid t.ex. friläggning av hår. Ofta får man jobba vidare med masken för att det ska bli riktigt bra, men det går väldigt snabbt att få till den första masken efter en markering med t.ex. ”Select – Color range”.

HDR Toning


Känns väldigt likt ”Photomatix”, så för alla som gillar HDR, nu finns det ett fungerande alternativ i Photoshop. Mycket rolig funktion, men svår att bemästra när man endast önskar ett större tonomfång utan att få bilden att se ”overklig” ut. Finns en stor risk att Dave Hill får skaffa sig ett nytt uttrycksmedel…

– Är det värt att uppgradera?

Ifall du endast använder basfunktionerna i Photoshop är det inte värt att uppgradera.
Arbetar du med avancerade friläggningar, mycket ”städning” av damm, repor och smuts eller använder de förbättrade / nya 3D funktionerna i Photoshop då är det värt att uppgradera.

Bli först att kommentera

Kommentera