Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 31 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465
Mimerlaven Norberg – bilder tagna med Fuji X100 | Joakim Abrahamsson

Mimerlaven Norberg – bilder tagna med Fuji X100

Nu har jag fotograferat med Fuji X100 i ett par dagar och jag är imponerad.

Mer bilder från Mimerlaven i Norberg…»

 

Med den senaste firmware uppdateringen (1.1o) är några av de kritiserade felen åtgärdade, men de återstående felen kan man leva med, de uppvägs av det som är bra med kameran.

-Vad är bra med Fuji X100?

EVF (Electronic Viewfinder)

Med ett aktuellt histogram direkt i sökaren blir det mycket enklare att exponera rätt på första bilden. Direkt intill avtryckaren finns ratten för exponeringskompensation, bara att vrida och man ser direkt hur histogrammet ändras. Med vredet på kamerans framsida kan snabbt skifta till analog sökarbild. Men för min del kommer det vara EVF som är aktivt och ett extra batteri i fickan.

Dynamiskt omfång

Bilden är exponerad efter högdager och sedan är skuggan lyft i Lightroom.

Brus på höga ISO

Bilden är tagen med JPG direkt i kameran, ISO 6400 och kamerans brusreducering satt på Normal. Imponerande med tanke på att det är en sensor i APS-C-storlek.

Brännvidd motsvarande 35mm

Ett fast objektiv på 23 mm (motsvarar 35 mm på fullformat) och bländare 2,0. Ett ljusstarkt fast objektiv är för mig mer användbart än ett ljussvagt zoomobjekti. Skärpan är lite mjuk på full öppning, men fullt användbar. Bländar man ned nåt steg är skärpan mycket bra.

En kamera för axeln

När man lämnar systemkameran hemma för att den är för tung att bära, och kompaktkameror med liten sensor ger för dålig bildkvalitét, det är här Fuji X100 kommer till sin rätt, en kamera lagomt stor och lätt för att bära med sig. Den levererar bra bildkvalitet i klass med de bästa APS-C systemkamerorna.

X100 har en vacker retrodesign.


Att den också har en läcker retrodesign gör den också till ett trevligt sällskap.

Mer bilder med Fuji X100…»

 

 

Bli först att kommentera

Kommentera