Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 31 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465
Säkert WordPress – 5 tips till en säkrare WordPress sida | Joakim Abrahamsson

Säkert WordPress – 5 tips till en säkrare WordPress sida

secure-sakrare-wordpress

Här är 5 enkla tips för att din WordPress installation ska bli säkrare mot att bli hackad. Man kan ju undra vem det är som försöker att hacka sig in och vad de vill? Kollar man upp inloggningsförsökens ip adresser på några av mina klienters företags hemsidor så är det ofta från Ukraina, Ryssland och Vit-Ryssland. På den här sidan är några av inloggningsförsöken från Spanien och Australien. Jag vet en hackad WordPress installation där hackarna skapat en mapp som hette ”Bank of America”, intrånget upptäcktes innan någon skada hann ske, men det är inget lagligt de vill använda våra sidor till.
Här kommer de 5 enkla men ack så viktiga tipsen:

1. Aldrig, aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig ALDRIG ”Admin”

Använd aldrig ”Admin”, ”admin”, ”Administrator” som användarnamn. Använd det inte i kombination med ditt företagsnamn eller webbadress. Seriösa hackare slår igång ett program som börjar med ”Admin” sedan går det över till ”Admin” + ”domännamnet” osv.

2. Inga enkla lösenord

Ett långt och krångligt gör att det tar så otroligt mycket längre tid att slumpa / generera fram ett lösenord. Använd aldrig ord som finns i ordlistor. Med krångligt menar jag typ: t%9GU0O!B2nMzl

3. Uppdatera, uppdatera, uppdatera

Nya versioner av WordPress, plugins (tillägg) och teman har ofta flera säkerhetsförbättringar – se till att du först gör en backup av databas, tema och WordPress innan du uppdaterar.

4. Använd Limit Login Attempts

Installera tillägget ”Limit Login Attempts” så har du försvårat för hackaren.
Här är mina inställningar i Limit Login Attempts:

Limit-Login-Attempts-Joakim-Abrahamsson-WordPress

5. Använd Secure WordPress

Installera tillägget ”Secure WordPress” som döljer viss information för icke Administratörer.


Har du fler tips på hur man förbättrar säkerheten med WordPress?

Dela med dig av dina tips så kan vi göra en bra lista som förbättrar säkerheten.

 

Bli först att kommentera

Kommentera