Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 255

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 31 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in /home/bergslag/public_html/jocke/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/router/package.module.router.php on line 465
Att din sida är snabb tycker Google är viktigt för din sidranking | Joakim Abrahamsson

Att din sida är snabb tycker Google är viktigt för din sidranking

En av parametrarna som Google mäter är hur snabbt din hemsida visas för besökarna. En långsam sida får sämre ranking än en snabb. Google har tagit fram ett verktyg som mäter din hemsidas prestanda – Google PageSpeed

Hur gör man då för att få en snabbare sida?

Svaret är enkelt – minimera allt. Börja med det enklaste, bilderna. Att visa stora bilder är snyggt men stjäl mycket prestanda. Optimera dina bilder så mycket du kan, utan att de ser dåliga ut. Det finns hjälpmedel på webben t.ex Smush.it. Smush.It finns även som tillägg för WordPress. Sedan kommer det svårare saker som att optimera CSS och JavaScript.

Sedan beror det på vad din hemsida drivs av:

  • Vanlig html-kod som följer W3c standard får bra betyg i PageSpeed.
  • Med php baserade CMS (WordPress, Drupal, Joomla) finns flera tilläg som cachar dina sidor (besökaren serveras sidorna snabbare pga att de inte behöver genereras i realtid), till WordPress är de två populäraste ”WP Super Cache” och ”W3 Total Cache”. Den bästa enligt mig är ”W3 Total Cache” som har en massa inställningar att ändra. Den kräver mer kunskap, men ger också det bästa resultatet. ”WP Super Cache” är enklare att hantera men ger inte lika bra resultat.
  • Till asp.net kan man programmera en sida så att olika delar på sidan cachas olika. Det är ganska enkelt att skapa en snabb sida.
  • En annan faktor är hårdvaran som ditt webbhotell använder. Normala hemsideskonton finns på delade servrar, så ifall det är mycket trafik på servern så går prestandan ner.

Här är de snabbaste sidorna jag utvecklat:

Resultaten kan variera beroende på att alla dessa hemsidor finns på delade webbserverkonton.

 

Testa gärna din sida här…

Är du inte nöjd med resultatet – kontakta mig här >>

En annan bra tjänst är GTMetrix som mäter sidans prestanda med både Google PageSpeed och Yahoo! YSlow.

 

PS. Är det någon som slår ett PageSpeed resultat på 95 (med WordPress)?

 

 

Bli först att kommentera

Kommentera